Waar hang je je wanddecoratie op?

Wanddecoratie is een leuke manier om je huis beter in te richten. Maar dan moet je het wel op de goede plek hangen. De goede plek is natuurlijk voor iedereen anders, daarom hebben wij een aantal tips en suggesties om de juiste keuze te kunnen maken. 

Meten is weten

Zorg dat je de afmetingen van je muur en de wanddecoratie kent, zodat je zeker weet dat wat je koopt niet te groot of te klein oogt wanneer het eenmaal aan je muur hangt. 

Ooghoogte

Als je maar één stuk wanddecoratie aan de muur hangt is het mooi om de horizon van het stuk op ooghoogte te hangen. Op die manier heb je het beste zicht en valt het stuk gelijk op.

Slechte kwaliteit

Hang geen slechte kwaliteit wanddecoratie op wanneer de rest wel van kwaliteit is. Dit valt gelijk op en doet de rest van je interieur niet ten goede.

Variatie in wanddecoratie 

Als je meerdere stijlen van wanddecoratie op je muur hangt kan dit weleens erg mooi zijn vooral als je wel dezelfde kleuren aanhoudt bijvoorbeeld. Bij Wanderschoon heb je veel verschillende stijlen om voor variatie en diversiteit te zorgen.

Geen Pietje precies

Als het aankomt op wanddecoratie hoef je geen Pietje precies te zijn vooral niet wanneer je meerdere items aan een muur hangt, bedenk van te voren hoe je het wil zien hangen en ga aan de slag!

Hang niet alles op.

Creëer een hele andere soort uitstraling, door je wanddecoratie leunend tegen de muur op de grond of kast te zetten zoals in een atelier of loft.

Kies een pronkstuk 

Kies een prachtig stuk wanddecoratie dat de volledige aandacht trekt in je interieur.

Hang het op de mooiste muur van je huis.

Houd rekening met de bewoners.

Heb je kleine kinderen of huisdieren zoals honden of katten? Kleine kinderen en huisdieren kunnen er nog wel eens voor zorgen dat iets vies wordt of kapot gaat. Hang je wanddecoratie dus op de goede hoogte zodat je zeker weet dat alles nog hangt wanneer je thuis komt.

Kortom, ben creatief!

Schets van te voren in je hoofd hoe en waar je je wanddecoratie wilt hangen. Meet waar nodig, maar ben vooral creatief. Niet alles hoeft precies goed te hangen, sterker nog je hoeft niet eens alles op te hangen. Maak wel gebruik van goede kwaliteit en laat mindere kwaliteit links liggen. Decoreer je muur zo gek als je maar wilt want het is tevens jouw muur en jouw huis.